FILM

Zaczęty przez KaNa, Grudzień 14, 2015, 20:08

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

xAZOTx

Właśnie Deadpoola skończyłem oglądać, oj Pany powiem wam, że film zacny, tylko jak VasT napisał, zbyt krótki, ale godny polecenia!
Jak to jest, że za 30 zł nie załatwisz nic, a za pół litra wszystko?

`iw3mp.exe®

Też widziałem Deadpool. Czego się spodziewałem to dostałem czyli, b.dobre s-fi z humorem i akcją :D Polecam ;)
W dużej mierze to zasługa Reynolds"a :)

xAZOTx

No nie da się ukryć, że gość świetnie zagrał. A kto nie grał to polecam gierkę Deadpoola, też świetna produkcja.

PZ#VasT

Cytat: PG.Tomek w Sierpień 05, 2016, 18:06

@vast, też muszę nadrobić Ant Mana i Most szpiegów :) teraz czekam na Suicide Squad i Dr. Strange właśnie ;)
A Marsjanina oprócz filmu, wg mnie dobrego to polecam przeczytać książkę ;) po filmie z chęcią sięgnąłem po książke i moge polecić ;)

Ja raczej Suicide Squad opuszczę, bo nie znam w ogóle bohaterów DC Comics , nie oglądałem też żadnego filmu z nimi związanego , także dziwnie jest oglądać film , w którym nie kojarzy się żadnego "bohatera" ;p
A Dr. Strange po zwiastunach to taka Incepcja 2.0 :D Będzie ciekawie ;) Co do książek... W tej dziedzinie to u mnie jeszcze gorzej niż z filmami  :-\ Np. dalej nie przeczytałem Silmarillion ( 2 rozdziały mi zostały )  :-\ 

@xAZOTx, polecam się na przyszłość  8)

PZ#VasT

PG.Tomek, http://www.filmweb.pl/video/zwiastun/nr+1+%28polski%2C+napisy%29-41265

Pierwsza część była bardzo dobra , do drugiej podchodziłem z dystansem , ale ten zwiastun pokazuje , że chyba muszę zmienić zdanie , bo dwójka może być lepsza niż jedynka :O

PS. Pierwszy komentarz pozamiatał :D ( na filmwebie )

PZ#VasT

Wybaczcie , za 3 posty pod rząd , ale jakoś nie kwapicie się od odpowiedzi , akurat w tym wątku ;p
Wczoraj ( a właściwie dzisiaj w nocy ) byłem na seansie " Rogue One - Łotr 1"  wraz z znajomymi ;) Chyba każdy wyszedł z kina zadowolony i niech to będzie najlepsza recenzja na to , że wszyscy fani ( mniejsi bądź więksi SW ) powinni się do kina wybrać ;) Jeśli ktoś się zawiódł na "Przebudzeniu mocy" ( bo ich argumentem jest to, że film był "kopią" Nowej Nadziei ) może przekona ich ta "Gwiezdna historia" ;) Nie nudziłem się , nie przysypiałem 8) Końcówka zacna <y> Jest Dark Vader, trochę się tam dzieję :D
Jednym słowem - > "HOPE!"

ScYz0rYk

Filmy filmami a ja polecę seriale produkcji HBO i Canal+"Pakt" "Belfer""Wataha"  gorąco polecam.

PZ#VasT

Cytat: ScYz0rYk w Grudzień 17, 2016, 19:07
Filmy filmami a ja polecę seriale produkcji HBO i Canal+"Pakt" "Belfer""Wataha"  gorąco polecam.

Dzięki ;) Nie dawno skończyłem "Grę o Tron" , a Westworld jakoś mnie nie przekonał ( klimatem głównie ) , więc przydałoby się coś nowego zacząć :)

xAZOTx

Jeśli chodzi o seriale, to dla mnie jest sporo dobrych tasiemców np. Synowie Anarchii, świetny serial o gangu motocyklowym. Prison Break, to chyba każdy zna. Utopia, dobry serial z dziwnym klimatem. Breaking Bad, o nauczycielu chemii produkującym metamfetaminę, żeby zarobić na leczenie. Vikings, chyba nie muszę mówić o czym :D

Kumpel mi polecał Stranger Things i Westland, ale jakoś nie mogę się do nich zabrać.
Ma ktoś coś jeszcze wartego uwagi?

PG.Tomek

Belfer i Pakt czeka na swoją kolej. Wataha bardzo fajna, ponoć ma być kontynuacja.

Teraz katuje Lostów, ponownie. już 4 sezon zacząłęm :D Jeden z najlepszych seriali wg mnie ;) od niego i Prison Breakea zacząłem gdzeiś na necie wyszukiwać odcinków :P

Azot, jeszcze sporo osób polecało mi Westworld i ten polityczny House of Cards. Gdzieś jescze czytałem, że Black Mirror nieźle wciąga, a jest mało odcinków

PZ#Efemera

Black Mirror, jak najbardziej. Dosyć psychologiczny, konsekwencje wyborów itp. Od siebie polecam Cztery Pokoje i Grand Budapest Hotel, tematyka hotel, boj hotelowy. Również skomplikowane i zwariowane historie. :)
Efemera- krótko żyjący organizm żywy.
Prawa strona, nigdy nie zasypia.
Lewa strona, nigdy się nie budzi.
^^

Lisu

Cztery pokoje klasyk. Najlepszy i tk miał Tarantino :p A ja wam mogę polecić "Dzikie historie" :)
"Nic tak nie cieszy jak chwila, gdy strzelają do ciebie bez rezultatu."

xAZOTx

Toś Lisu odświeżył temat teraz, prawie sprzed roku :D Ja ze swojej strony moge rzucić Pare dobrych filmów :D
-Pulp Fiction
-Django Unchained
-Hateful Eight
-Goodfelas
-Czas apokalipsy, tylko sporo trzeba czasu bo w wersji reżyserskiej trwa cos koło trzech godzin :D
-Inglorious Bastards
-Full Metal Jacket
-Deadpool
-Hardcore Henry, film w całości nakręcony z perspektywy pierwszej osoby, ciekawa sprawa
-House of 1000 corpses
- Devils rejects
I chyba starczy na razie :D

Lisu

Fakt xD wyskoczyło mi, że są jakieś nowe wątki w temacie o.O a nie popatrzyłem na daty :D my bad
"Nic tak nie cieszy jak chwila, gdy strzelają do ciebie bez rezultatu."

xAZOTx

A tam, przynajmniej temat do żywych wrócił :D